Искрен Веселинов е едно от най-разпознаваемите имена на  политическата сцена

...
</TD
>Искрен Веселинов е едно от най-разпознаваемите имена на  политическата сцена
Коментари Харесай

Искрен Веселинов представя литературното си творчество пред русенската публика

Искрен Веселинов е едно от най-разпознаваемите имена на  политическата сцена в Русе, само че не всеки знае, че отвън това той е надарен създател на четири издадени книги. Това са историко-философската студия " Защо съм родолюбец " ; поетичният алманах " Повиках мрака ", фентъзи романа " Черният гмурец " и най-новата му книга, излязла от щемпел безусловно преди дни " Национализмът – третият път ". За нея Веселинов споделя, че е отдадена на всички същински патриоти, които в смутните десетилетия на прехода пазят и отстояват вярата си, че триумфът на България не е функционалност от сляпото следване на западните демократични идеологии или васалното послушание на имперските упоритости на Изтока, а би трябвало да бъде дело на нашите лични ръце.

Книгата е многопластов и актуален прочит на идеологията за национализма – път еднообразно надалеч от авторитаризма на изтока и опита за смяна на човешката същина, прокламирана от крайните либерали. Всъщност това е идеологията, която Искрен Веселинов изповядва и на която посвещава целия си умишлен живот.

Русенските читатели ще имат опция да се срещнат персонално с създателя и да се срещнат с цялостното творчество на Веселинов по време на 12-тото издание на европейската Нощ на литературата в сряда (27 септември 2023г.) от 18:00 часа в читалище " Зора ".

Политическите писания на Веселинов – " Защо съм родолюбец " и " Национализмът – третия път " ще бъдат показани от проф. Никола Алтънков.

Иван Гранитски ще приказва за поетичния алманах " Повиках мрака ", а Иглика Пеева ще преведе публиката през магичния свят на романа " Черният гмурец ".

Входът е свбоден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР